Понеділок, 6 Грудня
Shadow
Головна » Актуально » » Зберегти чорного лелеку: співробітники «Малого Полісся» взяли участь у нараді

Зберегти чорного лелеку: співробітники «Малого Полісся» взяли участь у нараді

Зберегти чорного лелеку: співробітники «Малого Полісся» взяли участь у нараді

Нещодавно працівники НПП «Мале Полісся» у режимі веб-конференції взяли участь у нараді щодо виконання заходів до Плану дій із збереження чорного лелеки (Ciconia nigra L.) в Україні. Організувало нараду Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Чорний лелека наразі є рідкісним птахом, популяція якого знаходиться під загрозою через деградацію місць гніздування внаслідок вирубування лісів, знищення та спотворення лісів у смузі Лісостепу через, так звану, «меліорацію», фактор неспокою з боку людини.

Для збереження виду необхідна сувора охорона старих лісів, усунення фактору неспокою з боку людей, природовідповідне ведення лісового господарства, охорона та відновлення водно-болотних угідь. Чорний лелека охороняється Червоною книгою України (статус – рідкісний), Бернською та Бонською конвенціями, Угодою AEWA, а також конвенцією CITES, – коментують у НПП «Мале Полісся».

Довідка:

Лелека чорний живиться виключно тваринною їжею. В основному він поїдає земноводних, рибу, комах і (в дуже незначній кількості) плазунів, мишовидних гризунів і птахів. Свою здобич ловить переважно на мілководних лісових болотах чи озерах та заплавах річок.

Птахи тримаються поодиноко або невеликими зграями – сім’ями. Під час польоту чорні лелеки витягують шию і ноги, а змахи їх крил – повільні. Іноді планерують. Щоб піднятись у повітря, птахам доводиться робити кілька стрибків, махаючи крилами. По землі чорні лелеки ходять повільно.

Популярні пости

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт захищений reCAPTCHA і застосовуються Політика конфіденційності та Умови обслуговування Google.